Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα χριστούγεννα είναι για τους επιχειρηματίες

Επειδή οι δημοσιογράφοι πάντα θα καταπίνουν κάθε προσπάθεια που γίνεται, επειδή  οι πολιτικοί θα αναζητούν την καταπάτηση της δημοκρατίας μόνο όταν αυτή γίνεται σε βάρος κάποιου επιχειρηματία όπως και στα γεγονότα της Κερατέας, γι'αυτό κι εμείς θα παρουσιάζουμε την άλλη όψη του νομίσματος. Διαβάστε παρακάτω τι συνέβη στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου όπως αναρτήθηκε στο athens.indymedia.org. Αυτή η προσπάθεια εκτός από την επικρότηση, χρειαζεται και τη συμμετοχή σας...


Εδώ και μια βδομάδα με τις ευλογίες του δήμου Χαλανδρίου και του εμπορικού συλλόγου της πόλης, έχει καταληφθεί η κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, ακριβώς δίπλα από την παιδική χαρά, αλλά και η απέναντι ελεύθερος χώρος - πλατεία. Στο μεν πρώτο έχει γίνει ένα και καλά χριστουγενιάτικο χωριό με είσοδο 5 ευρώ και στην απένταντι μεριά παγοδρόμιο με είσοδο 10 ευρώ (ελάχιστο εισιτήριο).
Αντί ο δήμος να κάνει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις χωρίς αντίτιμο για τους δημότες του, χάρισε τον ελεύθερο χώρο σε επιχειρηματίες για να πλουτίζουν εις βάρος μας.
Έχουν κλείσει την πλατεία, έχουν περιορίσει την ελεύθερη διέλευση, δίπλα ακριβώς στην παιδική χαρά.
Είναι προκλητικό σε τέτοιους καιρούς με την ανέχεια και την πείνα, την ανεργία και τις μη καταβολές - καθυστερήσεις μισθών, ο δήμος, πού είναι μέσα στις υποχρεώσεις του να παράγει πολιτιστικό έργο και να διατηρεί της πλατείες και τους ελεύθερους χώρους προσβάσιμους σε όλους τους δημότες, να τις χαρίζει σε επιχειρηματίες.
Σήμερα στις 6μμ, ύστερα από απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση, αρχικά μοιράζοντας κείμενα και διαβάζοντας κείμενο από ντουντούκα, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να μην πληρώνει αντίτιμο για την πρόσβαση στην πλατεία.
Ο επιχειρηματίας με προκλητικότητα παρεμπόδιζε την παρέμβαση δυναμώνοντας την μουσική για να μην ακούγεται η ντουντούκα και σκίζοντας τις αφίσες που κολλήσαμε τριγύρω.
Μετά από αυτό, όπως ήταν προγραμματισμένο, ανοίξαμε την είσοδο, κλείσαμε την ταμειακή και ελευθερώσαμε την πρόσβαση στην πλατεία.
Έγινε κατάληψη στo τρενάκι και στο καρουζέλ και η πλατεία γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές. Δεκάδες παιδιά κατέκλυσαν και τα δύο.
Παιδιά που τόσες μέρες στερούνταν τον ελεύθερο χώρο, παιδιά που κολλούσαν τη μουρίτσα τους στα κάγκελα της παιδικής χαράς κοιτάζοντας από μακριά, μη μπορώντας οι γονείς τους να αντεπεξέλθουν στις προκλητικές διαθέσεις του δήμου και κατ' επέκταση του επιχειρηματία που του δωρίστηκε παράνομα ο χώρος.
Η παρέμβαση μας για ανοιχτή , προσβάσιμη πλατεία θα συνεχιστεί και άλλες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου