Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σταματήστε επιτέλους την προπαγάνδα

Συνεχίζεται η προπαγάνδα από τα περισσότερα μέσα ενημερώσης με μόνο στόχο να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να πείσουν ότι το μνημόνιο και η πολιτική που ακολουθούμε είναι μονόδρομος. Πρωτοστάτες, ο τρομολάγνος Παπαδημός και το χοντρό τσιράκι του που καταστροφολογούν συνέχεια και από κοντά και τα κανάλια Μέγκα, Σκάι που αν συνεχίσουν έτσι θα βγάλουν ξανά κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Βενιζέλο. Αυτό θέλουν οι επιχειρηματίες; Αυτό θα γίνει..... 

Εμείς βρήκαμε ένα άρθρο στο capital.gr που βασίζει στα βήματα όλων αυτών που αναφέραμε παραπάνω. Ο Γιώργος Καισάριος στο άρθρο του "Το σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα παίρνει σάρκα και οστά" περιγράφει τους Ευρωπαίους σαν σωτήρες που θέλουν μόνο το καλό της Ελλάδας και επιρρίπτει ευθύνες στο σύνολο του ελληνικού λαού. Λίγα σχόλια για το άρθρο:

Αυτό είναι το πιο προγανδιστικό άρθρο που έχω διαβάσει τελευταία γιατί προσπαθεί να δικαιολογήσει με αποτυχημένα παραδείγματα αυτό που πιστεύει ο συγγραφέας του.
1)    Το "σχέδιο Μάρσαλ" όπως εφαρμόστηκε αλλά και όπως σύμφωνα με το συγγραφέα του άρθρου εφαρμόζεται και σήμερα είναι σχέδιο εξόντωσης της κοινής γνώμης. Ουσιαστικά παίρνεις λεφτά για να περνάς καλά και να μην μιλάς αλλά ταυτόχρονα έχεις υποχρεώσεις όπως συμμετοχή σε πολέμους της Αμερικής, αγορά όπλων και γενικά είναι νοοτροπία υποδούλωσης της χώρας. "Σχέδιο Μάρσαλ" στην εποχή μας είναι να δημιουργήσεις χαμηλό εργατικό δυναμικό στην Ευρώπη και να λέμε και ευχαριστώ! Το πέτυχαν. Το σχέδιο Μάρσαλ από το 50 και μετά που βοήθησε την Ελλάδα; Αν εξαιρέσεις μια 15ετία άντε 20ετία όλα τα υπόλοιπα χρόνια είχαμε πολέμους, χούντες, οικονομικές κρίσεις, κόντρες με Τουρκία-Σκόπια κτλ...
2)    Οι δραστικές περικοπές δεν πρέπει να γίνουν από τους χαμηλόμισθους μόνο! Βάλε φορολογία  στους υψηλόμισθους, σταμάτα να διορίζεις βύσματα και να παίρνεις μίζες, σταμάτα να παίρνεις οπλικό εξοπλισμό και τα 5 δις που απομένουν θα βγουνε. Αλλά τι περιμένεις από site που λέγεται capital; Ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί; Πάντως όχι των 1.000.000 ανέργων.
3)    "Δεν μπορεί δηλαδή εφόσον έχουμε ενδείξεις ότι η Ευρώπη έχει όλη την καλή διάθεση να μας βοηθήσει:"  Αυτό δεν θέλω καν να το σχολιάσω!!!!!
4)    Είναι το λιγότερο φασιστικό να τον ενοχλεί που ο Τσίπρας λέει την άποψη του είτε είναι σωστή είτε είναι λάθος. Υποτίθεται ρε πούστη ότι έχουμε δημοκρατία. Όταν οι υπόλοιποι πολιτικοί 20 χρόνια έχουν φτάσει την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση δεν είναι δυνατόν να λες ότι ο Τσίπρας είναι που δημιουργεί πρόβλημα. Κι αφήστε τον Τσίπρα που πολιτικά σίγουρα δεν συμφωνεί! Γιατί να πιστέψω τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο και όχι τον Γλέζο; Γιατί να πιστέψω τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά και όχι το Θεοδωράκη; Ποιος έχει οφέλη από αυτή την κατάσταση; Βρείτε μου κάποιον που να στηρίζει την τωρινή πολιτική χωρίς να οφελείτε από αυτή!
5)    "Ειδικά όταν έχουμε την ανάγκη της Ευρώπης για να βγούμε από αυτό το τέλμα, για το οποίο φταίμε εμείς οι ίδιοι και κανένας άλλος πάρα ο κακός μας εαυτός." Φταίμε όλοι αλλά όχι το ίδιο. Η διάχυση ευθυνών δεν ευνοεί κανέναν εκτός από την διατήρηση αυτής της κατάστασης.

Η χρεοκοπία θα στοιχίσει πολύ περισσότερο σε αυτούς τους καραγκιόζηδες παρά σε αυτούς που δεν έχουν ήδη να φάνε. Οι υπόλοιποι δεν έχουν τίποτα να χάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου