Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Την πήραμε! Ήρθε; Θα έρθει.Θα έρθει;

Όχι 34, όχι 44 αλλά 54 δις λέγεται ότι θα πάρουμε (μην πανηγυρίσετε, όχι ακριβώς εμείς!) μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για τους Έλληνες πολιτικούς που πανηγυρίζουν για 5η φορά μετά από κάποιο Eurogroup. Κι όλα αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία περίπου 48 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους κάθε ώρα!

Οι επιδόσεις δυστυχώς δεν σταματάνε εδώ. Οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται και για την πρώτη θέση που πήραμε από την Ισπανία στην καταγεγραμμένη ανεργία που καταγράφτηκε στο 25% για το μήνα Σεπτέμβριο. Μέσα σε όλα αυτά οι υποσχέσεις για ανάπτυξη μετατίθονται από το Μάρτιο του 2012 στο Νοέμβρη του 2013 και βλέπουμε!

Μετά τις επιτυχίες του Παπανδρέου, του Παπαδήμου, του Βενιζέλου ήρθε η σειρά του Σαμαρά να βγει χαμογελαστός από Eurogroup εξασφαλίζοντας για άλλη μια φορά την παραμονή της χώρας στο Ευρώ. Κι αυτή θα είναι μέχρι τον επόμενο Μάρτιο ή μέχρι να αρχίσουν ακόμα οι απειλές για στάση πληρωμών. Μην ξεχνάμε ότι πριν από αυτή τη δόση, που θα πάρουμε τη Δευτέρα, τα διαθέσιμα έχουν τελειώσει από τις 16 Νοεμβρίου!


Κι επειδή από οικονομικά δεν σκαμπάζουμε όπως πάνω από το 90% των Ελλήνων δεν μπορούμε να αιτιολογήσουμε βάσιμα την αναγκαιότητα αυτής της δόσης. Έχουμε πολλά ερωτήματα τη στιγμή που κανείς οικονομολόγος που δεν είναι μέρος αυτού του σχεδίου (ΔΝΤ, Ε.Ε., Ελληνικής κυβέρνησης) δεν παίρνει θέση υπέρ αυτής.

Λίγο απλοϊκά αλλά κυρίως κατανοητά και παραστατικά μπορούμε να δούμε τι σημαίνει η δόση με το παρακάτω παράδειγμα:
"Ένας φίλος μου έχει δανειστεί από διάφορους ανθρώπους 400 Ευρώ! Αυτοί του ξαναδάνεισαν 35 Ευρώ για να αποπληρώσει 24 Ευρώ από αυτά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου