Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οφείλουμε να ψηφίσουμε...

Άλλη μια ευκαιρία μας δίνεται αυτή την Κυριακή να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό και να μπούμε κι εμείς μέσα στην κυβέρνηση για λίγες ώρες. Για 12 συνεχόμενες ώρες θα κρίνεται το μέλλον μας, οι ιδέες μας, η παιδεία μας, η διαφθορά μας, η νοημοσύνη μας αλλά και η αδιαφορία μας. Πρέπει να ψηφίσουμε όλοι. Το 35% της αποχής στις προηγούμενες εκλογές πρέπει να μειωθεί πολύ. Η αδιαφορία είναι συνενοχή στο έγκλημα. Η αδιαφορία μας θα κρίνει το παρών και το μέλλον μας. Η αδιαφορία δυστυχώς κρίνει και καταλύει τη δημοκρατία μας.

Έχουμε μπροστά μας μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα. Μοναδική ίσως για τη γενιά μας! Υπάρχει ένα δίλημμα σε αυτές τι εκλογές. Αυτό δεν είναι Ευρώ ή Δραχμή. Δεν είναι Αριστερά ή Δεξία. Είναι αν θέλουμε να αλλάξουμε ή όχι. Πρέπει να ψηφίσουμε κατα συνείδηση και η ψήφος μας να μην είναι απόρροια εκβιασμών ξένων ή εγχώριων μέσων.

  • Οφείλουμε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που δεν θα είναι άντρο διαφθοράς.
  • Οφείλουμε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που θα απονέμει ισότιμη δικαιοσύνη προς όλους κι όχι ανάλογα με τη θέση σου και το πορτοφόλι του.
  • Οφείλουμε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που θα απαλλάξει τους χαμηλομισθούς από τα χαράτσια επιβάλωντας υψηλότερη φορολογία στα υψηλά στρώματα.
  • Οφείλουμε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που δεν θα έχει σχέση με σκάνδαλα.
  • Οφείλουμε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που θα κυνηγήσει και δημεύση την περιουσία όσων φοροδιαφεύγουν.
  • Οφείλουμε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που θα βάλει ως προτεραιότητα της τον άνθρωπο και όχι τις επιχειρήσεις.
  • Οφείλουμε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που θα δώσει όραμα και ελπίδα στους 1,5 εκ ανέργους.
  • Οφείλουμε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που θα ακούει το λαϊκό έρισμα
Οι ψηφοφόροι των κομμάτων της Αριστεράς(ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ), οι ψηφοφόροι των "Αγανακτισμένων" που έχουν μετακομίσει είτε στους ΑΕ, είτε σε άλλα μικρότερα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα αλλά ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλέξουν πλευρά. Αν θεωρούν ότι Σαμαράς και Τσίπρας θα πράξουν ακριβώς τα ίδια πράγματα καλά κάνουν και ψηφίζουν το κόμμα της επιλογής τους.

Αυτοί όμως που δεν κρατάνε ίσες αποστάσεις από τα δυο κόμματα πρέπει να διαλέξουν πλευρά. Αν θέλουμε να δούμε αλλαγή πρέπει όλοι να πάρουμε θέση σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα. Το ποια θα είναι αυτή η κυβέρνηση θα το κρίνουμε εμείς την Κυριακή. Δεν θα κρίνω τώρα αν το κόμμα που θα ψηφίσω θα πραγματοποιήσει όλα έχει υποσχεθεί. Δεν το έχω δει να κυβερνάει και δεν μπορώ να το κρίνω εκ των προτέρων. Αν αποτύχει θα το κρίνουμε όλοι μαζί μετά από τη θητεία του. Θα κρίνω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία την τελευταία φορά που κυβέρνησε μας γέμισε σκάνδαλα και παρέδωσε χάος εγκαταλείποντας από μόνη της την εξουσία. Οφείλουμε να καταδικάσουμε με την ψήφο μας όσους μας έφεραν ως εδώ. Οφείλουμε να επιλέξουμε για μια φορά την αλλαγή. Οφείλουμε να ψηφίσουμε ΣΥ.ΡΙΖ.Α





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου