Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Φόβος - Ελπίδα 1-0

 Τι άλλαξε;

Πέρασε μια βδομάδα για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Πέρασαν 40 περίπου μέρες για να κατασταλαξουμε στον ανασχηματισμό που θελουμε να κάνουμε στην κυβέρνηση. Η γραμμή που διαλέξαμε είναι η ίδια, τα πρόσωπα άλλαξαν μόνο. Το μόνο που άλλαξε είναι η τραμπα μεταξύ ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ. Αν και οι περισσότεροι βουλευτές του ΛΑΟΣ είναι και πάλι μέσα στη Βουλή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Δεν μάθαμε πολλά απο αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Μάθαμε ότι δεν πεινάμε αρκετά, ότι αντέχουμε σε ακόμα περισσότερους ανέργους και ότι η δύναμη των ΜΜΕ είναι αυτή που τελικά βγήκε νικήτρια. Κέρδισε λοιπόν ο φόβος! Ο φόβος και ο τρόμος που έλεγε ότι εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραμε το 1 δις για τα φάρμακα, κι όταν το εισπραξαμε μετα τις εκλογές πήγε απευθείας στους δανειστές κατα ένα μεγάλο ποσοστό! Ο τρόμος που έσπειραν τα περισσότερα κανάλια με αποτέλεσμα να αντιστραφεί το αντιμνημονιακό κλίμα και να μετατραπεί σε αντι-Τσιπρικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι δεν ψήφισαν Σαμαρά επειδή τον θεωρούν ικανό...

Οι φασίστες είναι επίσημα εδώ!

Μάθαμε ακόμη ότι έχουμε 440 χιλιάδες φασιστες που ζούνε ανάμεσα μας! Δεν υπάρχει πλέον το συγχωροχάρτι της πρώτης φοράς! Αν νομιζουν οτι η ψηφο στη Χρυση Αυγη θεωρείται αντισυστημικη κανουν μεγαλο λαθος. Πάντα θα διώκει τους αδύναμους και τους απροστάτευτους.Παντα θα επιτίθεται σε όσους μπορεί αλλα ποτέ σε αυτούς που πρέπει! Δεν θα χτύπαγε ποτέ τον Παυλοπουλο ή τον κάθε Παυλοπουλο γιατι το σκυλί ποτε δεν δαγκωνει το χέρι που το ταιζει! Ο καθένας είναι ότι ψηφίζει!

Η αντίδραση της οικονομίας σε αντίθεση με την αντίδραση του κόσμου

Το χρηματιστήριο ανεβαίνει οι αγορές χαίρονται ο Σαμαράς πανηγυρίζει αλλα οι οπαδοί του δεν είχαν λεφτά να βάλουν βενζίνη να πανε στο Ζάππειο να γιορτάσουν μαζί του. Τι ειρωνεία... Τι ειρωνεία που ενώ το προεκλογικό μοτο των τριων κομμάτων ήταν η επαναδιαπραγμάτευση, μετεκλογικά μιλάνε μόνο για την τήρηση των υπογραφών τους και οι Ευρωπαίοι μετα τα αποτελέσματα δεν δείχνουν καμία διάθεση ούτε για επιμήκυνση του προγράμματος! Ο κόσμος πήρε μια ανάσα αλλά γνωρίζει ότι όσο βρίσκεται στην εντατική θα ζει με μηχανική υποστήριξη αρκεί να μην τραβήξει κάποιος τα καλώδια. Αργός θάνατος λοιπόν...

Αντιπολίτευση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ απο την άλλη δεν πρέπει να είναι χαρούμενος απο το αποτέλεσμα. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ότι ένα κόμμα του 4% πήγε στο 27% μέσα σε δυο μήνες αλλα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά! Στις επόμενες εκλογές αν δεν βελτιωθεί η κατασταση θα μιλάμε για βέβαιη αυτοδυναμία αλλα τότε δεν θα ιδρωνουν τα αυτιά των Ευρωπαίων με τη δικιά μας χρεοκοπία. Θα έχουν λάβει τα μέτρα τους και η ανασύνταξη του κράτους θα είναι τρομακτικά δύσκολη! Οφείλει να μην συνεχίσει την στείρα αντιπολίτευση του 4% ή την μεθοδευμένη των μεγάλων κομμάτων! Οφείλει να συνεχίσει να δίνει όραμα και ελπίδες σε ένα κοινό που τις εχει πραγματικά ανάγκη. Είναι στο χέρι τους να μας πείσουν και ενεργά θα ειμαστε πάλι εκεί όταν πρέπει!

Κοιτάμε Μπροστά!!!!
Πραγματικά εύχομαι αυτη η κυβέρνηση να πετύχει ότι περισσότερο μπορεί! Ξέρω ότι δεν είναι στο χέρι τους όμως ακόμα κι αν μπορούσαν! Ελπίζω μόνο μην χαθεί το τρένο και μας οδηγήσουν σε καταστάσεις πολύ πιο δύσκολες απο τη δραχμή! Έχετε την εντολή του λαού να επαναδιαπραγματευτειτε!

Όσο για εμάς σταθήκαμε πολυ μικρότεροι απ' ότι απαιτούσαν οι περιστάσεις! Τρομοκρατηθηκαμε και δεν σκεφτήκαμε. Διαλεξαμε τον ίδιο δρόμο φοβούμενοι την αλλαγή... Μέχρι τις επόμενες εκλογές μπορούμε αναρωτηθούμε τι θελουμε και να ψηφίσουμε με βάση αυτο! Χωρίς απειλές, χωρίς τρομοκρατία, χωρίς ψεύτικα διλήμματα! Μέχρι τότε να έχετε τα ματιά σας και τα αυτιά σας ανοιχτά.

"Ξέρω πως ποτε δεν σημαδευουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος!" Κατερίνα Γωγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου