Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Λευτεριά

Οι μέρες που ζούμε είναι το λιγότερο σουρεαλιστικές. Μας έχουνε πείσει τόσο καιρό ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα στην "τιτάνια" προσπάθεια που κάνουμε αν θέλουμε να πάρουμε τις επόμενες δόσεις, κι όμως, εμείς καθόμαστε και κοιτάμε τα δυο κόμματα εξουσίας τρεις μέρες να παίζουν με τις ζωές μας για μια γαμημένη καρέκλα.

Ο "πρωθυπουργός", μας τελείωσε πολιτικά με την ανακοίνωση του για δημοψήφισμα, αλλά δεν σηκώνεται από την καρέκλα.... Όσο και αν την πριονίζουν πράσινοι και μπλε μαζί, αυτός γατζωμένος από το να σηκωθεί, προτιμά να πέσει μαζί της. Όσο για την κωλοτούμπα για το δημοψήφισμα δεν χρειάζονται λόγια. Αρκεί το σαρδάμ που έκανε ακόμα και στο κόμα(,) χθες για να καταλάβει κανείς ότι έτρεμε μετά τις σφαλιάρες σε Κάννες και κοινοβουλευτική ομάδα.

Από την άλλη, ο Σαμαράς βλέποντας την καρέκλα να τρέμει άρχισε από προχθες να ψάχνει το συντομότερο δρόμο προς αυτή. Τι κι αν έκανε μέσα σε μια μέρα 3 κωλοτούμπες; Το θέμα είναι να φτάσει στην καρέκλα.Θεωρητικά είναι πιο επικίνδυνος γιατί είναι ικανός να πατήσει επι πτωμάτων για να βρεθεί στη θέση του βεζύρη...

Για την Αριστερά δεν θα μιλήσω εγώ... Μιλάνε τα έργα τους... Στις εκλογές που έρχονται θα πάρουν +1,+1.5 μονάδα το καθένα! Αν το θεωρούν επιτυχία τη στιγμή που ο δικομματισμός έχει πέσει 15 μονάδες είναι άξιοι της μοιρας τους.

Σήμερα, οι "κότες" του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θα ψηφίσουν, ότι θέλουν τα ίδια μέτρα με άλλη κυβέρνηση. Αποδεδειγμένα αυτά τα μέτρα είναι αδιέξοδα.Τους τραβάνε το αυτί οι "μεγάλοι" της Ευρώπης και αυτοί χορεύουν κάνοντας κωλοτούμπες.

Αλλά από αυτούς δεν περιμένω να τολμήσουν. Από εμας;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου