Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ξένοι Ευρωβουλευτές για την Ελληνική κρίση

Είναι κάπως περίεργο να βλέπεις ξένους ευρωβουλευτές να μιλάνε για την ελληνική κρίση όπως δεν έχει μιλήσει όχι πολιτικός, αλλά ούτε και δημοσιογράφος. Ξεφεύγουν από την κοινή κριτική και αναφέρουν με παραδείγματα και αναλύσεις τα λάθη του Μπαρόζο και της τρόικας. Όσο καχύποπτοι είμαστε με τους έλληνες πολιτικούς άλλο τόσο είμαστε και με αυτούς. Δεν ξέρουμε αν εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα ή έχουν όντως αγανακτήσει από τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα αλλά όπως και να έχει η άποψη τους έχει το λιγότερο ενδιαφέρον.



Nigel Paul Farage: Πρόκειται για έναν Βρετανό πολιτικό και πρόεδρο της UK Independence Party. Είναι πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1999. Μέχρι το 1992 ήταν μέλος του συντηριτικού κόμματος της Αγγλίας και έφυγε επειδή δεν ήθελε να υπογραφεί η συνθήκη του Μάαστριχτ σε αντίθεση με το μέχρι τότε κόμμα του. Στα δύο βιντεάκια που ακολουθούν ο Farage αναλύει τα λάθη της ΕΕ στο θέμα της Ελλάδας ενώ αναφέρει ότι έχουν τοποθετηθεί μαριονέτες στις πρωθυπουργίες της Ιταλίας και της Ελλάδας.








Daniel Marc Cohn-Bendit: Γαλλογερμανός πολιτικός  και ηγετική φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και του Μάη του 68'. Αρχικά μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας την οποία θα εγκαταλείψει με μια ομάδα συμφοιτητών του στη πανεπιστήμιο της Ναντέρ για να ενταχθεί στο Μαύρο και Κόκκινο. Από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων του Μάη θα εκδιωχθεί από το γαλλικό έδαφος και θα του απαγορευτεί η είσοδος μέχρι το 1978. Τη δεκαετία του  70' θα δραστηριοποιηθεί στο εναλλακτικό κίνημα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου