Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Το εργό του Παπαδήμου

Τελειώνει η πρώτη βδομάδα του νέου πρωθυπουργού και σίγουρα δεν είμαστε αυτοί που θα κρίνουμε το έργο του ούτε πάνω στην πρώτη βδομάδα αλλά ούτε και στο τρίμηνο που του έχουν δώσει για να σώσει τη χώρα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που μας βασανίζουν.

Τι θα αλλάξει;
Οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού ήταν ίδιες με του πρώην αν βγάλει κανείς τα σαρδάμ αλλά και την όποια ένταση είχε στο λόγο του ο Γιωργάκης. Δεν μας είπε να περιμένουμε κάτι καλύτερο στους 3 αυτούς μήνες και καλά έκανε γιατί τα μεγάλα λόγια μας έχουν χορτάσει. Εξάλλου "λεφτά υπάρχουν"... Αυτό που πραγματικά άλλαξε είναι ότι τα μέτρα μέχρι τώρα τα υποστήριζε το 35%-40% ενώ τώρα τα υποστηρίζουν το 65%-70% της Βουλής. Θα περάσουν δηλαδή πιο εύκολα κι άλλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεν θα μπορούσε να δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Συμπέρασμα είναι το δεν θα αλλάξει τίποτα όσο αναφορά τα μέτρα, την ανεργία και τη ζωή των Ελλήνων. Ίσως αλλάξει για ένα τρίμηνο η νοοτροπία των πολιτικών που για ένα τρίμηνο δεν θα μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Πείραμα Παπαδήμου
Η ερώτηση είναι γιατί ένας άνθρωπος με τέτοιο υπόβαθρο και αποδεκτός στο κύκλο του από τους περισσότερους ανθρώπους να ρισκάρει το όνομα του για τρεις μήνες εξουσίας αν δεν πιστεύει ότι θα πετύχει. Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις του αλλά αμφισβητούμε τη συνεργασία του με τα 3 κόμματα εξουσίας. Πόσο θα τον αφήσουν να κυνηγήσει αυτούς που πρέπει; Θα τον αφήσουν να κόψει λεφτά ή να φορολογήσει αυτούς που έχουν; Πως ένας άνθρωπος που ήταν κατά του "κουρέματος"  του χρέους γίνεται ο μεγαλός διαχειριστής του; Έχοντας αυτά στο μυαλό σας δεν αναρωτιέστε τι φιλοδοξίες έχει για αυτούς τους 3 μήνες και ποιο είναι το αντάλλαγμα για αυτούς;

Στάση Σαμαρά
Ο πιο γλειώδης πολιτικός που έχει υπάρξει την τελευταία δεκαετία είναι ο βασικός υποψήφιος για πρωθυπουργός. Ξεπερνάει ακόμα και τον Καρατζαφέρη σε διγλωσσία, ακόμα και τον Παπανδρέου(τον Αντρέα) σε λαϊκισμό. Στηρίζει την κυβέρνηση έμπρακτα με δύο αντιπροέδρους αλλά κανένας βουλευτής του δεν είναι στην κυβέρνηση....!!!!! Γιατί αυτό; Οι αντιπρόεδροι παρετήθηκαν από την ΝΔ για να μην συμμετάσχουν στην κυβέρνηση ως βουλευτές της. Γιατί αυτό; Αν συμμετείχε η ΝΔ με επίσημα στελέχη της στην νέα κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτόν τον ρόλο θα τον έπαιρνε το ΚΚΕ αν ο Σαμαράς δεν τον θεωρούσε τόσο τιμητικό και αν δεν φερόταν σαν "παρθένα" 25 ετών... Και θέλω και δεν θέλω. Και έτσι και γιουβέτσι. Θέλει να είναι στην εξουσία ΜΟΝΟ αυτός, δεν δέχεται κανένα είδος συνεργασία χωρίς αυτόν στο τιμόνι.

Αντισυνταγματικό;
Με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε ότι η κυβέρνηση που τόσο πολύ νοιάζεται για την τήρηση των νόμων και την εφαρμογή τους εκτός από τους νόμους που βγάζουν για να εξαιρούνται οι ίδιοι από οποιοδήποτε αδίκημα κατάφεραν με την αυτή τη συνεργασία να  παραβιασουν και το σύνταγμα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό (αν τα κατάλαβα καλά), στην περίπτωση που μια κυβέρνηση πέφτει δημιουγείται εθνική κυβέρνηση με όλα τα κόμματα με μόνο στόχο τις εκλογές. Επίσης δεν επιτρέπεται να είναι πρωθυπουργός σε μια εθνική κυβέρνηση κάποιος άλλος εκτός των αρχηγών των κομμάτων που την απαρτίζουν. Σε αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι η κυβέρνηση δεν έπεσε πρέπει να θυμίσουμε ότι Ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι απαραίτητα και ηθικό. Τα παρακάλια του Παπανδρέου για να μην πέσει είναι ακόμα νωπά. Ελεύθερη βούληση σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει πια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου