Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ξεφτιλισμένοι μπάτσοι

Δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικοί έχουν κατηγορηθεί για παραποίηση στοιχείων και για δημιουργία επεισοδίων μπαίνοντας οι ίδιοι ανάμεσα στις πορείες και ανάμεσα σε όμαδες "αναρχικών". Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τις κατηγορίες που αντιμέτωπισε ένα νεαρό παιδί επειδή κουβαλούσε μαζί του γυαλάκια κολυμβητηρίου και ένα μπουρνούζι γυρνώντας από την καθημερινή του εξάσκηση.

Αυτά όμως τα "δολοφονικά σύνεργα", μαζί με ανήθικες και κατασκευασμένες πληροφορίες κατάφεραν να τον τραβήξουν στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια για αρκετό χρονικό διάστημα. Δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν μας η προσαγωγή και φυλακιση για πολύ καιρό ενός φοιτητή στη Θεσσαλονίκη για πυρπόληση του μνημείου του άγνωστου στα γεγονότα της 8ης Μαρτίου. Οι αστυνομικές αρχές έψαχναν ένα ψιλό-λεπτό παιδί και "βολεύτηκαν" με ένα μεσαίου αναστήματος και με σαφώς περισσότερα κιλά.
Για κανένα από τα παραπάνω γεγονότα δεν τιμωρήθηκε κανείς "βιάζοντας" τις ζωές δυο συνανθρώπων μας. Άλλο ένα τέτοιο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας από το site real-democracy.gr. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε άναδρους-ξεφτιλισμένους αστυνομικούς να προσπαθούν να παραποιήσουν στοιχεία κατα τη διάρκεια της σύλληψης. Τοποθετούν στην τσάντα ενός πολίτη τρεις βόμβες μολότοφ και αυτός καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας περικυκλωμένος από 15 γουρούνια που στο δικαστήριο θα καταθέσουν. Στο βίντεο υπάρχει ημερομηνία, ώρα και αριθμοί πινακίδας των μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ. Δικαιοσύνη υπάρχει;











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου