Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Αν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε...

...μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!


Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει. Τα αυτιά μας δεν έχουν ιδρώσει ακόμα από τα νέα μέτρα και οι αντιδράσεις για αυτά είναι πολύ μικρές για τις ριζικές αλλαγές που γίνονται στο εργασιακό και στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε και οι ζωές μας συνεχίζονται με άλλον στη θέση του καπετάνιου.


Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Αν θέλουμε να δούμε μια αλλάγή πρέπει πρώτα απ'όλα να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Τον τρόπο που χειριζόμαστε διάφορες καταστάσεις. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Γκρινιάζουμε για ακριβά προϊόντα και τα αγοράζουμε αντί να ψάξουμε να βρούμε φθηνότερα! Δεν ζητάμε απποδείξεις για να αντισταθούμε στο κράτος χωρίς να σκεφτόμαστε οτι οι επιχειτηματίες πλουτίζουν. Δεν κατεβαίνουμε σε απεργίες, πορείες και δεν συμμετέχουμε αν τα μέτρα δεν έχουν πλήξει και τον τομέα μας.

Λες και ζούμε στον δικό μας κόσμο και στο δικό μας παραμύθι. "Ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα." Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι σιγά σιγά θα πληγούν όλοι οι τομείς ακόμα κι αν ο δικός μας δεν είναι ο πρώτος στη λίστα. Ας αλλάξουμε λίγο όλοι και η αλλαγή θα έρθει από μόνη της....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου